2012. gada 10. janvāris

Cepti dārzeņu pelmeņi.

   Skatos, mājās uz galda stāv kāpostiņš. Nevienmēr tā gadās, bet ... notika brīnums un man prātā ienāca lieliska ideja. Kāpēc gan neuztaisīt pelmeņus! Tad nu par savu ideju izklāstu savai saimei, uz ko saime atsaucas pozitīvi. Tad nu visi salikti pa savām vietām, pie saviem darbiem. Atbildīgais par ģimenes labklājību (APĢL) tika pielikts pie mīklas gatavošanas (tas jau no laika gala ir viņa ziņā).
Mīklu taisam šādi:
Ieberam bļodā 400 gr miltus un šķipsniņu sāls.
Iesitam (1) vienu olu.
Ielejam 200 ml ūdens.
Mīcam, līdz iegūstam viendabīgu masu. Mīcam kārtīgi. Metam pret dēli vai bļodā tā, lai visi burbuļi izšprakšķ.
Kamēr APĢL gar mīklu ņemas, tikmēr atbildīgā par ģimenes punčiem (APĢP) rūpē ko likt pelmeņiem vēderā.
   4 (četri) uz rupjās rīves rīvēti burkāni un 3 nelieli  uz pusaplīšos sagriezti sīpoli (patiesībā tam kā jūs sagriežat nav nozīmes, bet par to vēlāk).
1/4 (viena ceturtā) daļa no vidēja kāposta saēvelējam plānās strēmelītēs.
1 (vienu) sarkano papriku smalki sagriežam (es gribēju 1 sarkanu un 1 dzeltenu, bet dzeltenā pazuda vēderā tam, kurš jau drīz kā 2 gadus ir ģimenes galva (ĢG).
Visu smuki sasautējam uz pannas, saberam garšvielas pēc sirds patikas, cik nu katram štengru un garšvielīgu gribas. Kad viss gatavs, ņemam no uguns nost un samaļam gaļas mašīnā, tieši šī iemesla dēļ griez kaut zvaigznītes, tik un tā galu galā visu samalsi. Un lūk, gatava masa pelmeņu vēderiņiem.
Ņemu mazu mīklas pikucīti un izrullēju ļoooti plānu, tik plānu, ka spīd cauri, avīzi var lasīt. Lieku uz pelmeņnīcas
un krāmējam virsū pildījumu.
Pildījums salikts, pāri atkal plāni izrullētu mīklas kārtiņu.
Un ar rullīti pāri, izveidojas smukas šūniņas.
Metam otrādi un voalā, cik smuki pelmenīši.
Liekam uz pannas ar vajadzīgo daudzumu eļļas (galvenais, lai ir) un cepam zeltaini brūnus.
Eh... mīļie, kas par trauslu kraukšķi! Palēcienā kraukšķis no 0 līdz 1 metram ir 1m, bet pildījums ir 90 cm, jo es aizmirsu šampinjonus :( Tātad šoreiz vidējais aritmētiskais palēciena augstums ir 95 cm.
Patiesībā, pildījumu ziņā varam izpausties, šoreiz šāds, citreiz savādāks.
Šī porcija iznāk 3 ēdienreizēm 3 personām, no kurām 2 lieli un 1 jauks. Jeb kā APĢL saka, ja ēd kā suši, tad iznāk 5 reizēm. Mīkla paliek pāri uz nākošo dienu, jaunam pildījuma veidam. Sataisīsim, saldētavā iekšā un kad gribēsim, tad izvilksim un ēdīsim. Viss vienkārši lieliski! ;)
P.S. Nekad nav garšojuši vārīti pelmeņi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru