2012. gada 7. janvāris

negaidītais viesis, Ķirbja kungs (puse no kunga)

Tētis mums pārnesa ķirbīti košu,
ņemšu to tagad un pagatavošu
...

   Atveda no omes ķirbīti ar visām divām receptēm. Tad nu man esot jātaisa. Un taisīšu es no RIMI lapiņas, kur ar recepti dalās "Lapsa virtuvē". 
Gan jau daudzi to ir redzējuši un teiks: "Es šito sen jau zināj!"
Man tas ir jaunums.
    Man TV nav, tātad pie manis viss atnāk vēlāk. To kas jāzin uzzinu tāpat, piemēram, šādi.
   Tad nu lūk, samizojam, sagriežam ķirbīti palielos gabalos (es griezu no 1x2cm līdz 2x2cm). Mani gabaliņi izskatās šitik smuki. Es taisīšu uz 75%, jo mana ķirbītis ir tikai 1,128 kg.
  Ieteikums no Omas, kanēli likt nevis 5 veselas standziņas, bet vienu un sapiestotu. Tā arī darīju. Krustnagliņas liku 7 lielas un 1 maiņu, kas būtu tā kā 5%.
Ingveru sagriezu milimetru plānos salmiņos.
Izspiedu sulu no 1 citronu un 1/2 apelsīna, jo nebija man mājās otrs citrons.
Uzliku vārīties 750 ml ūdens ar 525 gramiem cukura, kamēr pakusis, man bija izkusis.
Tad ķirbis un tam pakaļ lec visas pārējās garšiņas.
   Mīlīši, sīrups ir dievīgs! Kādam tas tomēr liekas par saldu. he he ... Ja tā padomā ir ar salds, mutīte līp ciet, garšojot. Otrs citrons būtu vietā. 
  Vārot, visu laiku nevaru saprast, jāgaida lielais vai pietiek ar mazo burbuli. Es esmu par lielo, bet ja pāris minūšu laikā neparādīsies lielais, tad pietiks ar mazo burbuli. Nocēlu no uguns un saliku savā aukstajā traukā ķirbjus brīdī, kad sāka dancot kāds ķirbja gabaliņš, to cilāja daudzi mazi burbulīši.
Nu ko?! Kā garšos to es Jums pateikšu rīt. Man tomēr liekas, ka vajadzēja vairāk pavārīt, bet ok...

Sveiki, pēc zoo apmeklējuma un ķirbīša nogaršošanas varu teikt tā: "Ja jānovērtē ķirbītis palēcienā līdz metram, tad es palēciens ir 80 cm augsts."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru